Tijdens de Week van de Amateurkunsten kan je in het voormalige schoolgebouw in de Burchtstraat in Herentals terecht voor de tentoonstelling 'Observaties'.

STADSOBSERVATIES - een artistieke kijk op Herentals


Ook de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten Herentals neemt deel aan de Week van de Amateurkunsten, dit jaar met het thema Homemade.


De leerlingen van de afdeling schilderkunst, tekenkunst en vrije grafiek interpreteerden het thema als ‘thuis’, en vonden hun inspiratie in de eigen 'thuisstad' Herentals.
Vanuit een persoonlijke betrokkenheid met de stad werkten ze rond haar geschiedenis, rond eigen herinneringen of fascinaties steeds gekoppeld aan een specifieke op de stadskaart aanwijsbare plaats.


Ze gingen op zoek naar een bijzondere expositieruimte voor dit ambitieuze tentoonstellingsproject die de titel ‘Stadsobservaties’ meekrijgt, en vonden deze in de leegstaande gebouwen van de vroegere rijksschool ‘De Burcht’ in de Burchtstraat.
De voormalige school herbergt de oude pastorie van het begijnhof. Dat gebouw - met een schitterende toegangsdeur uit het einde van de 18de eeuw- is als monument gerangschikt.

De tentoonstelling STADSOBSERVATIES - een artistieke kijk op Herental is tijdens het weekend te bezichtigen op
zaterdag 28 en zondag 29 april, en op zaterdag 5 en zondag 6 mei 2012
van 11uur tot 18 uur.

Voormalige rijksschool ‘De Burcht’
Burchtstraat 5
2200 Herentals

info: ABK Herentals, Tel. 014.28.51.55